
Distansutbildning på EduP
Våra distansutbildningar är helt digitala och kan läsas var som helst och med material som är tillgängligt när det passar dig. Distansutbildningen innehåller några träffar där du möte utbildare och/eller kurskamrater över en videolänk. Alla träffar spelas in.
Mellan träffarna finns möjlighet för individuell handledning (också på distans), där du har möjlighet att lyfta frågor som är kopplade till din situation.
Vissa individer gillar att arbeta enskilt medan andra lär bäst av att jobba tillsammans med andra. Därför kan du alltid välja om du vill utföra examinationsmomenten i grupp eller enskilt. Allt för att utbildningen ska vara så flexibel som möjligt och passa din
Kursintro: Varje kurs inleds med en introduktion som hålls av ansvarig utbildare. Här får du reda på kursens innehåll, mål och examinationsformer. Utbildaren går igenom allt studiematerial och hur de olika träffarna kommer att vara samt vilka förväntningar som vi har på varandra.
Självstudier: Mellan de olika digitala träffarna ägnar du dig åt självstudier. Allt studiematerial (film, artiklar, litteratur, etc) finns tillgängligt på vår Studentplattform.
Individuell handledning: Under den tid som du ägnar åt självstudier finns det möjlighet att få individuell handledning från utbildarna. Här kan du ställa individuella frågor som du behöver ha svar på för att gå vidare i dina studier.
Föreläsningar: De flesta träffarna innehåller kortare föreläsningar som hålls av utbildare. Största syftet med dessa är att summera centrala delar i kursen och skapa tydliga ramar för ditt lärande. I bland kommer utbildaren även att gå igenom vissa begrepp och ge exempel på lösningar.
Studiegrupper: Under hela kursen kommer vi att sätta ihop olika studiegrupper. Syftet med dessa är att du ska kunna utbyta tankar, erfarenheter och idéer med dina kurskamrater. Ett viktigt mål med detta är att du skapar ett nätverk som förhoppningsvis kvarstår efter kursen slut.
Workshop: Stor del av utbildningstillfällena har workshops där kursdeltagarna arbetar med verksamhetsnära och konkreta case. Case ska resultera i konkreta strategier som du ska kunna applicera direkt i ditt vardagliga arbete. Workshopen avslutas alltid med summering och föreläsning från utbildaren som också går igenom nästa veckas tema och studieuppgifter.
Seminarier: Seminarier är också en vanligt förekommande undervisningsform hos EduP. Syftet med dessa är att djupdyka sig i vissa centrala områden och diskutera frågeställningar kring ett ämne utifrån olika perspektiv. Seminariet avslutas summering och föreläsning från utbildaren som också går igenom nästa veckas tema och studieuppgifter.
Examinationsuppgift: Varje kurs har någon form av examinationsuppgift där du ska knyta ihop det du har lärt dig av kursen i en konkret uppgift. Examinationsuppgifterna utgör en viktig del i lärandet och ska alltid grundas i saker som du kan ha nytta av i ditt arbete.